Tak se k tomu konečně pokusím vyjádřit ze svého hlediska pořadatele. Řeším to dnes celej den, počínaje dopoledním telefonátem s Helou, odpoledním s Jirkou Vondrákem a mezi tím s mnoha dalšími.
Hela na mě logicky tlačí, aby jsme termín nonstopu posunuli za Ledovku, ale vzhledem k naději, kterou tady máme na sníh je to nereálné, leda by se jel nonstop na kárách. 21.2. končí Ledovka a že by někdo bez pauzy přijel na nonstop a v úterý 23.2. odstartoval je asi nesmysl. Posouvat start o pár dní dál je u nás opravdu nereálné. Minulý rok zavládly po Kanadě téměř ideální podmínky, nonstop startoval 19.2. končil 21.2. a v zásadě hned po ukončení sníh ztěšknul a začal mizet. Bohužel to tady tak probíhá zhruba stejně, spíše hůře, každý rok.
S Jirkou jsme se v zásadě dohodli, že letos s tím asi nic nenaděláme, ale pro příští ročníky se pokusíme s předtihem dohodnout, aby k podobné kolizi už nedošlo. Jsem ten poslední, kdo by chtěl někomu konkurovat a dělat problémy a už vůbec ne Ledovce a ještě k tomu 20. ročníku. Bohužel asi i do budoucna zůstane reálné pořadí těchto závodů jako před rokem, tedy že po nonstopu bude následovat Ledovka a ne, že završením longové sezony bude nonstop. To, že to jde i v tomto pořadí dokázal před rokem Michal Merhaut, který oba závody v pohodě odjel.
V zásadě tedy asi letos bude záležet na rozhodnutí těch, kteří jsou přihlášeni na oba závody, aby zvolili, kterému dají přednost. V současné době se Michal přiklání k nonstopu a zatím jediný další, kdo se mi ozval je Martin Vrtěl, který dává přednost Ledovce. Prosím tedy i ostatní, aby dali vědět své rozhodnutí.
Když to napíšu na rovinu, tak nás případný úbytek účastníku na nonstopu až tak netrápí, protože máme náhradníky a zatím jsme neudělali nic pro nábor účastníků ze zahraničí (mimo Vaška Jůzy z Rakouska). Takže pokud odřekne někdo další, určitě na něj nezanevřeme do budoucna, je mi jasné, že 20. ročník Ledovky má svou váhu.
Navíc může vše vyřešit počasí a nepojede se ani Kanada, ani nonstop, Ledovka má co se počasí týká určitě větší šanci.
Takže ještě jednou prosím všechny nerozhodnuté, aby dali vědět, kterému závodu dají přednost a zároveň díky všem "postiženým" za pochopení této blbé situace, která letos nastala.
Mirek