Díky Hele za pochvalu, a když se to tady začalo tak pěkně řešit, rada bych to popsala s pohledu mého jako závodníka
Jelikož jsem v prvník kole zajela,tak jak jsem zajela bylo jasný,že už od startu budem s Ilonou v kontaktu,i když jsme se o tom před nedělním startem bavily, jak by to mohlo a nemělo probíhát, vubec jsem si to neuměla představit, jelikož jsme se Zippy ještě takovou situaci nezažili

(Zippyna je mladá a já skoro nováček). Opravdu jsem netušila do čeho jdu a jak to bude probíhat,hlavně jsem chtěla někde nelehnout jak se mi stalo v Maďarsku a další prioritou pro mě bylo uhlídat si Zippy při kontaktu s druhým psem,jelikož v Maďarsku poprvé při předjíždění vyštěkla po druhém psovi schodou okolností to byl pes Ilony

,udělala to poprvé, takže ta situace byla pro mě nečekaná a nová, a moje reakce v Maďarsku asi né uplně správná...
Co se týče Horníku, během trati jsem se navzájem několikrát vyměnily a předjíždění proběhlo v pořádku...myslím že jsme si tím jedině obě pomohly k lepšímu času... .V posledním sjezdu jsem se dostala já do vedení, a Zippy běžela krásně,ale pak začala vyloženě brzdit a otáčet se dozadu (jako kdyby chtěla počkat,kde jako je její soupeř),já abych se nedostala před ní jsem začala brzdit,Ilona na mě něco křičela ze zadu, ale nerozuměla jsem ani slovo a myslela ,že se jí ted vyloženě uhýbat nemusím.aani to nešlo

... ,ale že bych jí chtěla schválně bránit to vubec, ale určitě jsme jeli pomaleji než ona,v předposlední zatáčce se Zippy začala rovnat v pravo.Ilona nás předjížděla zevnitř a došlo k hodně blízkému kontaktu psů,a jestli si Zippy chtěla ňufnou nebo ne to si nejsem uplně jistá,ale nechtěla jsem prostě dovolit, aby se to mohlo stát.... tak jsem přibrzdila a vyjela ze zatáčky v tu chvíli Zippy už běžela zase suprově...a v pohodě jsme dojeli za Ilonou.. Takže to co jsem před startem chtěla (neválet se a zvládnout to bez konfliktu ) se mi podařilo a jsem s výsledkem opravdu spokojená:) Až si budu jistá sama sebou a tím co mi udělá pes při předjíždění. Mužu pak riskovat nějaké protesty.
A docela by mě zajímalo jak to tedy je jestli,ta situace v tom sjezdu, byla taková,že jsem jí vyloženě bránila(chápu to u spřežení tam je to asi problém předjet),a u kola ?? Bylo by to na protest?? Takže asi tak z mého pohledu

Vendula