Jízda před psem -
Bohužel, tady se ukázalo riziko gundersenové metody - závodníkovi mohou v zápalu boje "chytnout saze" a vůle po vítězství je vyšší než korektní zacházení se psem.
Neměla jsem jinou volbu než jako rozhodčí navrhnout diskvalifikaci, kterou pak vedení závodu potvrdilo.
Na druhé straně v dojezdu BkjW jsem byla svědkem velmi hezkého chování Venduly Pekárkové, která sice nedokázala ve sjezdu uhnout rychlejší Iloně, ale okamžitě po projetí zatáčky uhnula a otevřela tak vnitřní dráhu a Ilona si dojela pro titul. To stojí za velkou pochvalu!
Diplomy tak jak jste byli zvyklí vám pošlu, obvykle je tisknu přes noc, ale tentokrát jsem nebyla fit a usnula jsem

V této souvislosti mi bylo připomenuto, že loni jsme nějaké diplomy nestihli vytisknout - už ale bohužel nepamatuji kategoriie, kterých se to týkalo.
Takže pokud se mi ozvete, dotisknu i to a pošlu.
Také zašleme medailistům MR 2009 diplomy a medaile, tohle je moje chyba, příliš jsem si zvykla na seriál a vyhlašování zvlášť.
Výsledky budou doufám dneska, sklátila mě z Horníku chřipka a nebyla jsem schopná...

Dnes už mi hlava jakž takž funguje.
Závěrem - díky všem závodníkům za to jak byli skvělí, že zvládli tu stíhačku, díky kamarádům z Maxiček za rady a perfektní pomoc při startu, příště na Horníku bude zas gundersen pro jednopsové disciplíny a tentokrát už bez debat

, je to výborná věc.