Díky Mackům!

Radíkov je vždy perfektní tečka za sezńou.
Fajn místo, kam může i hobík přijít a zazávodit si. Fajn místo pro první start. Fajn pro první provedení ročků a seznámení štěňat. Fajn pro pokec s kamarády..
Délka sprintu těsně pod 4 km je pro teplé jaro akorát.
Mackovi trochu překopali trať, určitě k lepšímu. Sice je podezřívám, že se spřáhli s výrobci kár a schválně zařadili kus přes kořeny jak schodky, což dokonale prověřilo kvalitu strojů těch, co nejeli krokem jak já:)

Musím dodat že ty kořeny byly po rovině, takže to nebylo nebezpečné (pro káry

Trať vedla chladným lesem, tak nejteplejší úsek bylo čekání na startu - startovka byla orientační, v podstatě jel kdo přišel na řadu, tím se vyřešily problémy s jednou károu pro dva lidi a dvojí starty.
První den mělo víc lidí navigační problémy - kolem vodojemu a na některých křižovatkách to bylo o leadrech, postupem času i o zkušenostech mushera při rozklíčování kam vlastně ta prorvaná mlíka patřila a kudy tedy vede trať

Myslím že tohle k závodům tohoto typu patří, je to výborná škola (děkovala jsem výcviku leadrů, kteří na pokyn stáli a čekali až po rozpletení na tříkolu nasednu

V druhém kole (start v 9) bylo vše už perfektní a většina týmů se i díky nižší teplotě hodně zlepšila (třeba z 18 minut na 10

Zázemí v kempu se stopami koňských koblížků a ohlodaných zábradlí bylo příjemně domácí, chyběla jen troška stínu, domácí koně koukali na psy, psi na koně.. je třeba si zvykat

Zkrátka díky všem co k průběhu tohoto závodu přispěli!
Závody tohoto typu jsou kořením mushingu

Jo a díky Danovi a jeho "partě" za pomoc při rozbalení stánku - bylo to expresní

a díky té mamince od závodnice s berňákem, co mi ho hlídala, když jsem byla na trati

a díky holkám, co vrátily pytel s Acanou, co omylem Martinovi při vyhlášení uklidily