Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/mushing/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Výsledky MR 2011

Autor Téma: Výsledky MR 2011  (Přečteno 38476 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline sulika

• STK
  • *
    • www.zerodc.cz
Re: Výsledky MR 2011
« Odpověď #60 kdy: 29 Červen, 2011, 21:23 »
Tady je Dáša Nešněrová, tak jsem letošní mistrovství přepočítala podle tvrdých bodů - vítěz 10, druhý 9, třetí 8 atd. Vzala jsem kategorii C a skj.
V kat. skj  by byly na 1.místě - Válková a Štěpánková (Renata zvítězila na Bystřeci, kde Martina nebyla a Martina byla první na Eduardu, kde Renata nedosáhla na žádný bod), druzí by byli Krkoška a Ženíšek po 9 bodech třetí Suchý a Vaško po 8 bodech atd.Skj jsem počítala pro větší konkurenci nejdříve ženy a muže dohromady, když spočítám ženy zvlášť byla by první Renata s 15 body, druhá Martina s 10 body.
V kat. C by zvítězil Pavlík s 20 body - zvítězil na obou závodech, druhá Nešněrová s 10 (na Eduardu jsem nebyla), třetí by skončil Peka  (podotýkám se vší úctou příjemnému a pozornému  chlapíkovi, který stál hned vedle mě na stake-outu) s 8 body (zúčastnil se Bystřece), jeho výsledný čas na Bystřeci - dvojnásobně překročil připočítávaný čas k měkkému diskolimitu, k tvrdšímu trojnásobně. Podle navrhovaného systému by byl bronzový.  Podle současného systému  byl s tímto výkonem bez medaile. .Přeberte si to jak chcete. Myslím si , že podobných zajímavostí a medailistů by bylo více.
Dáša
« Poslední změna: 30 Červen, 2011, 08:21 od sulika »

VencaZ

• Host
« Odpověď #61 kdy: 30 Červen, 2011, 14:53 »
Tak já pořád myslel ,že se vše nastavuje podle neznámeho evropského závodníka, a hle on to náš Habas :) tak to mu asi zašroubuji pár vrutů do skluznic. ;)
No tak jsem zase zjistil ,podle odpovědi že je vše vlastně dobře nastavené ,že Aleš jel vlastně pomalu , přestože porazí i medailistu z ME.
Indre měla složený team z 1 zkušeného psa a zbytek mladých , Aleš měl to samé je fakt že ta holčina měla tak o 30kg méně ;) tím nechci snižovat její časy jela opravdu super.
MU jsou pomalejší na technické trati ,ale ne na tratích převážně natažených po loukách ;)
No možná se poučí i v atletice budou mít na stupních např. jen Bolta protože ty ostatní si to nezaslouží ,jelikož běhaj o dost pomaleji.
 ;)

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
« Odpověď #62 kdy: 30 Červen, 2011, 18:05 »
že Aleš jel vlastně pomalu , přestože porazí i medailistu z ME.

Venco, je fajn že Tom dovezl bronz medaili z Kubalonky, ale myslím že pro srovnání s Evropskou a světovou špičkou je lepší letošní MS Norsko. Bylo tam trochu víc závodníků,  mj. Indre dostávala na každém kole od vítěze 20 min - tak abychom se udrželi trochu v kontextu jak jezdí elita. :)
A - jak píšu dokola - doufám, že v MR 2012 bude finále midových šestek na Janovičkách a bude tam 30 smeček v kategorii .. a vítěz bude zasloužený MISTR.  ;)

VencaZ

• Host
« Odpověď #63 kdy: 30 Červen, 2011, 19:07 »
30 smeček by bylo super na každém závodě,ale už vidím jak všichni učkaři doma nechávají stát 4 a více psů a pojedou se proběhnout za šestkou , myslím že každý rozumný bude rád ,že si bude moci zapřáhnout svoji 10 a více pokud bude sníh. A když pořadatel nevypíše kat U budou raději trénovat doma to je snad normální.Tím pádem zase míň startujících nemyslíš??
Je to jen můj názor,ale co slyším od lidí tak to tak dopadne. ;)

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
« Odpověď #64 kdy: 30 Červen, 2011, 19:34 »
ale už vidím jak všichni učkaři doma nechávají stát 4 a více psů a pojedou se proběhnout za šestkou

Já zas slyšela, že se lidičky letos domlouvali, že na Janovičkách pojedou hlavně šestky - mrkni na výsledovku 14x MB, 6x MU.
(Levíček povídal že šestku zkusí :)) , zbylými psy vyzbrojíme Barboru, Davida nebo nějakého začátečníka :)
Je to příležitost nechat svézt manželky, kamarádky, pomocníky.. :)

Nikdo nebude pořadateli zakazovat, aby neotevřel MU, někdo možná bude potřebovat odjet desítku.
Bude však na pořadateli, jak to pojme, zda do finále dá víc cen - třeba na prvních 5-6 míst a na doprovodný závod dá ceny symbolické.
Vím že touha mít svůj stupínek je silná, ale soutěživost je taky hnací motor :) :) :)

martin_v

• Host
« Odpověď #65 kdy: 30 Červen, 2011, 19:56 »
už vidím jak všichni učkaři doma nechávají stát 4 a více psů a pojedou se proběhnout za šestkou...

o kterych uckach mluvis? ktery by meli skutecnej vliv na poradi na bedne a netrenovali pritom na pireny, odysei nebo lopety, pripadne nebyli zrovna na ceste na tyhle podniky??
jestli takovej bude jeden nebo dva (dle myho max) a presto budou chtit jet U, tak se svet nezblazni :-) ale prece na to nemuzes koukat tak, ze je potreba se zavdecit bud vsem nebo nikomu. to je unreal.

VencaZ

• Host
« Odpověď #66 kdy: 30 Červen, 2011, 21:21 »
Myslím že jeden závod MČR je dobrý nápad Helo,ale když se nenahradí seriál MČR jiným seriálem nějakým pohárem třeba tak ten komu jde o toho mistra pojede jen ten jeden závod a ostatní pořadatelé utřou, budeme jezdit zase tak ve třech lidech a to by snad nikdo nechtěl. ;)

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
« Odpověď #67 kdy: 30 Červen, 2011, 23:10 »
když se nenahradí seriál MČR jiným seriálem nějakým pohárem třeba tak ten komu jde o toho mistra pojede jen ten jeden závod

Pohár musíme promyslet.
Původně jsem předpokládala, že použijeme komplet chytrost (body, koef..) seriálu MR (bez finále) co je na webu.
Jenže to je nastavené na to, aby člověk držel svou kategorii (RZT) a kdo by chtěl vyhrát, musel by jezdit jen jedno. A to nechceme.
Asi navrhnu něco v logice jako je přibližně jako ESDRA cup off snow - ve třídách týmy sprint, týmy mid, Nordic sprint, Nordic mid
Body by se braly jako ze SMR, dokonce finále by mohlo mit dvojnásob (?). Vyhodnotit bych to musela mimo systém - posbírat body za každé DID..první rok by se to dalo
No , zatím je to jen nápad.. chtělo by to sponzora, aby byla motivace objíždět a objíždět. :) kvantita je taky důležitá :)
Připomínky...?

LusyW

• Host
« Odpověď #68 kdy: 01 Červenec, 2011, 08:03 »
Helo, odpřahat pro přestup do jiné kategorie stejně můžou jen dlouhá spřežení a myslím, že kdo trénuje od osmi psů výš, stejně v céčku nepojede (béčko ještě je reálné). Co takhle zvýšit účast rozdělením spřežení jen do dvou kategorií? Na podzim třeba do čtyř psů a od pěti (třeba do osmi nebo deseti) a v zimě do šesti psů (to se osvědčilo na midu, ale je mi jasné, že třeba ty dva ohaři navíc udělají na sprintu velký rozdíl v čase, ovšem každý má možnost), druhou kategorii od sedmi psů výše. Rozděleno samozřejmě podle plemen.

Mě se vůbec nelíbí, co se navrhuje - jako že spřežení 5-6 psů si může vybrat kategorii? Ne, dejte je buď do nižší nebo vyšší třídy, ale ať je vše určené.

A "objížděče" neshazuj, ti dělají to obsazení kategorií a drží pořadatele nad vodou. Udělejte třeba seriál, kde bude vyhodnocená každá kategorie od pěti účastníků, stejně je to jen hobby, tak z toho nedělejte takové drama. A koeficient použijte třeba pro nominaci závodníků na evropské závody, mistrovstí atp.

VencaZ

• Host
« Odpověď #69 kdy: 01 Červenec, 2011, 09:18 »
Dobrý nápad Helo , seriál např. Národní pohár, a jeden závod MČR je rozumný  ;)
na vyhodnocení seriálu postačí pro každou kat.1 stránka tabulka v excelu kam se zadají body . Tím by se snad přilákalo více lidí a bylo by to jednoduché a průhledné ,každy by hned věděl po každém závodě jak je na tom. Podobné jako je Hills. ;)
Myslím ,že to by bylo zajímavé. :)

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
« Odpověď #70 kdy: 01 Červenec, 2011, 09:30 »
Lucko, dík za podněty

že kdo trénuje od osmi psů výš, stejně v céčku nepojede (béčko ještě je reálné).
Ano, chce to citlivě "omezit" počet kategorií tj. zároveň s finále C bude otevřeno např. finálové/pohárové  U nebo A.
Konkrétní rozdělení by se doladilo na schůzi dle zájmu pořadatelů, podmínek a s ohledem na možnosti náhradních termínů pro finále v případě zrušení závodu.

jako že spřežení 5-6 psů si může vybrat kategorii?
Přesně tak! To je hlavní myšlenka :) Vtip je v tom, že bude na pořadateli, aby nastavil na konkrétním závodě takové podmínky, že by všichni s podobným počtem psů chtěli jet jen jednu kategorii  -tu finálovou! :)

A "objížděče" neshazuj, ti dělají to obsazení kategorií a drží pořadatele nad vodou.
Ano, jelikož jsem bývala taky objížděč, rozumím ti dobře :).
- Pohár musí být natolik lákavý, aby objížděč měl motivaci jezdit
- pohár nesmí být vázaný na kategorii, musí být dělen na skupiny např. Nome (=týmy), Nordic, zvlášť pro sprint zvlášť mid.
- tímto ubyde oceňovaných kategorií, i 10. místo v poháru Nome sprint bude mít svou hodnotu ... opravdu by to chtělo sponzora
- za účast ve finálové kategorii musí být dvojnásob bodů (=motivace zajet co nejvícekrát finále)
- body do poháru by byly jen za předem vypsané kategorie (na konkrétním závodě) tak, aby podporovaly slučování závodníků do tříd (to je ta myšlenka že při finále C se otevře jen pohárové U) ... důsledek  -objížděč se zamyslí, zda chce dvojnásob bodů za finále, nebo zda se sveze jak je pro něj optimální s velkým týmem a dostane jen normální body
- v jednom závodě, v jedné kategorii by se počítal člověku jen jeden start (tj nepovolit registraci dvou RZT pro stejnou kategorii). Start ve dvou kategoriích by byl možný.
- jako třešnička by mohl být vyhlášen "neuniverzálnější závodník" - po součtu bodů za sprint+ mid+long. Otevření, papíroví (?nebo Sh a ost?). Nenajdeme spopnzora?... chtělo by to aspoň 10 pytlů :)
*

Já dobře rozumím jisté nevraživosti mezi "světovými závodníky" a "objížděči". Jejich cíle i možnosti jsou zcela odlišné. Obojí ale nutně potřebujeme. Kvalitu i kvantitu. Ale rozlišovat :) ...chovatelské dopady..
Finále MR nechť je pro jedny, pohár uspokojí ty druhé.

« Poslední změna: 01 Červenec, 2011, 09:42 od HelaL »

VencaZ

• Host
« Odpověď #71 kdy: 01 Červenec, 2011, 11:38 »
Nevím jestli to zase moc nekomplikuješ s motáním několik kat. každý doma nemá tolik psů aby trénoval sprinty i midy jak ty,,, :)v poháru bych právě nechal ty kategorie zrovna jak jsou seriálu MČR je přeci jedno jestli bude někdo startovat jednou nebo dvakrát , každého věc.Tak jako já chci jezdit 6 nechápu proč bych v poháru měl závodit v jiné kat.
A myslím ,že každému tzv. objížděči může každy ten špičkový závodník zamezit aby vyhrál tím ,že prostě pojede na závody a porazí ho tam né?Jak by to mohlo být jednoduché.Prostě chci něco vyhrát,tak tam musím jezdit to platí všude.
A nemůže být jeden závod MČR finále , finále může být  když je seriál, ale né když je jen jeden závod . To je prostě jeden závod MČR.
Já jsem pro jeden závod MČR a pro seriál který nahradí ten stávající a bude bodován jednoduchým způsobem , aby každý věděl jak je na tom po každém odjetém závodě. :) a kdo si myslí ,že by to tak bylo dobrý může sem prdnout jen  :) kdo né tak klidně >:(
Dneska už končím musím letět  ;)

pospa

• Host
« Odpověď #72 kdy: 01 Červenec, 2011, 12:09 »
Jsem pro to co navrhuje Venca,lidičky skuste se tu vyjádřit komu vyhovuje kterej model at je představa vo tom kolok lidí je pro to nebo vono.Přeji pěknej den ;)

Offline Dan

• aljassky sen
« Odpověď #73 kdy: 01 Červenec, 2011, 13:38 »
Já chci taky svoji kategori a chci být mistr a chci a chci a hotovo ;D :D
Jinak si myslím že Zetourek má pravdu..ne všichni mají tolik psu na tréning aby mohli trénovat všechno universálně a ještě někomu mohli ty horší pujčit..Někdo má jenom to co má a nechce nechat některé stát pokud ještě mužou a stačí zbývajícímu týmu...když už nějaký závod na sněhu vubec je...
myslím že seriál závodu který by nahradil současné MČR by byl fajn navíc pokud by ho zastřešil nějaký sponzor..o tom však silně pochybuji protože generální sponzor se nenašel ani pro současný model ::)
No a když už mermomocí potřebujeme MISTRA ČR tak at se to ukáže na jednom konkrétním závodě v příme konfrontaci....Když jedu na závod ME,MS tak také nečekám jak s mojím výsledkem začaruje nějaký neznámý koeficient nebo index trati a já nevím co ještě...
Sám sem zvědavý jak se to dál vyvine ale jináč je mi to uplně putna..Stejně pojedu na závody tak kde se cítím fajn a potkám lidi kteří jsou stejně postižení a jestli je to mistroství a nebo nějaký cajdák okolo komína je mi uplně ukradený.. :-*

Offline HuskyW

• HuskyW
« Odpověď #74 kdy: 01 Červenec, 2011, 14:29 »
Jo, kluci to teď řekli hezky.
Udělat jeden závod mistrovství republiky. Kdo chce titul, tak se tam prostě vydá a tam bude závodit a v neděli na vyhlášení se mistrovi předá pugét a medaile. Budou to vědět třeba půl roku předem, že ten a ten den je ten závod MČR, tzn. že si tomu přizpůsobí čas a případně finance. Také to znamená, že by se tam měla (teoreticky) sejít elita, plus tam k tomu budou i objížděči, protože se prostě rádi svezou a uvidí s ostatními. Čili většina musherského národa.

A pro objížděče (strašné slovo mimochodem, přijde mi to i ponižující...a to já objížděč nejsem  :P ) a i ty ze špice (vidíte to? Jak se to jakoby vylučuje, že by objížděč mohl být špice...přitom to tak taky bývá, hlavně u čistých...viz i několikrát jmenovaný Habas, který je na většině závodů :) ) budou jezdit v průběhu roku pohár, budou-li se sčítat body, bude to lidi povzbuzovat k účasti sbírání bodů.

Nejsme profi sport a máme k tomu dost daleko, aspoň podle mého mínění. Proto také nejsou sponzoři...ale to už je zase jiné téma.