Už ten příspěvek píšu dvě hodinky... pořád někdo něco .. a přibývají další příspěvky, no i tak to zkusím

Není to dost nefér povolit uspořádání závodu na Horníku
Závod nemusí být povolen (v kalendáři SSPS), pokud nechce být zařazen do žebříčků a nežádá dotaci.
Každá termínová kolize mne mrzí, byť by závody byly 300 km od sebe.
Nyní došlo po žádosti polské strany k tomu, že jdou proti sobě dva závody. Jsou ale nesrovnatelné -
závod na Eduardu je v MČR, jsou z něj body, z Horníku není nic, má smysl jen pro Poláky a lidičky, kteří by na Eduard cestu vůbec nevážili.
Závodu na Třech Studních nebyla dosud mimo anglické upoutávky na MMP od Michala Swiderského dělaná reklama na českém mushingu - aby nestáhla Eduardu pokud možno žádné závodníky!
- Zato teď jsi k tomu Dušane pěkně přitáhl pozornost... takže PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE NIKDO Z TĚCH, CO CHTĚJÍ NEBO CHTĚLI JET NA EDUARD, NEZMĚNÍ SVÉ ROZHODNUTÍ!
My osobně jsme se těšili na Eduard, na jeho technickou trať, raděj bychom jeli mid, jsme po Ledovce, rádi bychom ještě do Krkonoš, ale protože se nám cestou na Ledovku vysypala převodovka (zlomená hřídel či co), jsme bez auta. Na Eduard -350 km- náš cirkus určitě nikdo neodtáne

Proto jsme přijali roli rozhodčích 80 km daleko na závodě, o kterém se již rozhodlo (bez nás). Pro mne konkrétně to znamená, že zas nebudu závodit a moje psy, které už mám všechny zpátky doma, pojede někdo jiný!

*
Jen se dokážu vcítit do pořadatele Eduardu, když mu někdo nacpe do jeho termínu náhle nový závod..
Tohle je jasné, ale na druhé straně stále slyším argumenty - Nevadí, když jsou dva závody i blíž k sobě, lidi si vyberou.. (nebo viz letošní Janovičky, které se musely nasunout proti Horníku a kvůli nim se na Horníku zrušil i mid - ale jinak to nešlo)
..nový závod jen na žádost Poláků a ještě když si ten závod Poláci sami ani nedělají a je to s pomocí českých kolegů.
Tohle nechápu - Poláci poprosili Trnku o závod a on jim vyhověl. Pak Trnka poprosil nás o dílek pomoci a my vyhověli (jinak bychom stejně byli doma). Čeští kolegové nesmí pomoct Polákům? Svaz jim to zakáže..? To snad ne.
No nic, snad jsem trochu vysvětlila, že ze strany povolení Svazu - není co povolit, zakazovat akci nelze.
Ano, kolize termínů -byť MČR x MMP na 300 km od sebe - není dobrá, není férová vůči původnímu pořadateli.
*
Ohledně startovného - pořadatelé chtěli na podzim navýšit startovné, zdůvodňovali to vysokými náklady. Odsouhlasilo se tam navýšení v seriálu MR na max 1000 Kč pro dvoudenní závod. Sněžník i Horník šli za 850, Bystřec za 1000... Nechápu kde vidíš problém.