Zpracuji a dám.Za podmínek jako byly na Kubalonce už do toho nikdy nepůjdu,resp.nevím jak dobré by musely být aby si Dáša na takový start někdy stoupla.A Gundersen byl taky jedlý.Dáša má odřeniny a modřiny po celém těle.Michal Bohatý skončil v nemocnici s vykloubeným ramenem.Dášiny psi zachránil jeden Francouz,který zastavil a chytil,počkal až Dáša doběhne.Koryto úzké jen na skůtr v něm pět čtyřek,všichni chtějí vpřed.A to byl jen Gundersen.Michal ležel ve sněhu půl hodiny než k němu přijeli a začali něco dělat.Přitom pořadatelé to od Dáši a toho Francouze věděli hned.
Hromadný start byla jatka,která jen zázrakem neskončila katastrofou.Panjuchin co stál vedle mně letěl po nárazu saní dva metry do výšky,padl na saně a psy,skončil s velkou ranou na hlavě.Dášinu anabázi ukončili pořadatelé,kteří v zatáčce manipulovali se sítí do které se naši psi chytili jak ryby a nebyli k vymotání a když to do nás napálila mladá Švédka saněmi,Dáša raději závod vypustila.Přesto,že byla na stanovišti pořadatelů, nikdo nedal zprávu do cíle.Když jsem viděl co se dějě měl jsem hrozný strach.Pavel Šarkovský čekal na Dášu v cíli a s ostatními jsme běželi Dášu hledat na trať.Mezitím nám Sláva řekl,že Dášu viděl stát u pořadatelů na trati,ale v místě kde měla být už nebyla,mezitím jí pustili dojet do cíle ,ale nikomu to opět neřekli.Naštěstí to dobře dopadlo,ale byla to moc ošklivá půlhodina.Neumím si představt jak by řešili hromadnou rvačku psů,navíc teta co seděla v sanitce měla snad jen aspirin a náplast.Většina toho o čem píšu je na videu vidět.Ještě je zajímavé jak někteří si na trati nadávali.