Zdravím Vás. Takže hned v úvodu vám chci říct,že až nyní mám možnost se vyjádřit,dříve to nešlo. Ohledně nalezeného psa bych řekl toto:tohoto psa jsem zapřáhl do 14 ky a vyjel jsem na krátkou projížďku. Po asi 1.5 km tento pes začal jevit známky nechuti tahat. Zastavil jsem tedy s problémem(musheři vědí o čem je řeč) a psa jsem ze spřežení odepnul s tím ,že pes poběží za námi na volno. To se však nestalo,zkusil jsem ho naložit na káru ale bál se a skákal dolů.Psa jsem tedy uvázal v rychlosti u cesty a jel objet louku aby se vybili ostatní psi s tím že po objetí louky na cestě zpět po 15-20 minutách ho naložím.Při návratu na místo jsem zde místo psa nalezl pouze vodítko. Zřejmě jsem ho ve spěchu špatně uvázal.Čekal jsem ,že bude pes doma neboť trasu dobře zná.Po zjištění ,že pes domů nedošel jsem ho samozřejmě začal hledat.Mezitím ho však našel p.Anderle. To je ohledně ztráty vše.
Věc č.2- stav tohoto psa: Vím,že tento pes nevypadá standardně. Není to však tím,že by nedostával nažrat jak píšete vy. Když jsem začal pozorovat,že tento pes začíná hubnout mrazem,oblékl jsem ho a zvýšil mu krmné dávky.Psa jsem nevysvlékal a tudíž jsem si nevšiml,že hubne dál.Pes nejevil žádné známky slabostí či únavy.Přiznávám chybu ,že jsem to nekontroloval. Jeho skutečný stav jsem zjistil,až při jeho vysvlečení a následném navlékání postrojů. Věřte mi,radost jsem z toho neměl.Sola jsem přesto zapřáhl,protože bylo zcela evidentní ,že se na jízdu stejně jako ostatní psi těší.Dále následovalo výše uvedené.
Věc č.3-darování psa: Jeden z důvodů proč jsem psa daroval je přirozený výběr psů vhodných pro tento sport.(Všichni víte o čem mluvím, nebo si někdo z vás nechává pořád všechny psi?)Další důvod byla redukce počtu psů na pro mě únosný.Psi jsem zkoušel nabízet i inzertně ale dva roky se nikdo neozval . Nebyl zájem.Tento pes i když běhal rád není geneticky vybaven pro dlouhodobý pobyt v mrazivých podmínkách. A právě proto ,že mám psi rád jsem byl ochoten ho na základě poptávky p.Anderleho darovat. Nebylo to žádné sprosté zbavení se psa.Psa jsem chtěl darovat až po té co se dá trochu do kupy.Panem Anderlem jsem byl ujištěn,že si psa chce vzít ve stavu v jakém je. Tím ,že se s p.Anderlem znám 25 let a tudíž to není pro mě zcela cizí člověk jsem s tímto souhlasil.Pan Anderle mě ujistil,že psa chce pro někoho ze svých známých kteří projevili o psa značný zájem a bydlí v RD se zahradou někde na Plzeňsku.
Věc č4.-začalo odebírání psů:S němým úžasem pozoruji kde berete tyto a jiné zcela zcestné informace. Dnes dopoledne u mě byla televize Nova se starostou a veterinářkou krajské veterinární správy, dále byli přítomni p.Bobál senior a p. Bobál junior z Tachovského spolku pro záchranu ohrožených zvířat.Paní zvěrolékařka po prohlídce psů ,podmínek jejich žití a po shlédnutí zásob krmiva naznala ,že neshledává žádný!!!!!!!!!!! důvod proč by psi měli být odebráni.Ani jeden ze psů nebyl a nebude nikým nikam odvezen.
Věc č5-:Mí čtyřnozí přátelé.Dnešní foto:
http://mpodolak.rajce.idnes.cz/A nakonec. myslím si ,že prvořadá starost každého by měla být starost o sebe sama. Peníze které jste byli ochotni zaplatit na konto Anti Heller si v klidu ponechte a najděte pro ně smysluplnější využití třeba přispějte na týraná zvířata,která to skutečně potřebují. U mě se žádné takové nikdy nenacházelo.Takže nyní snad budete moci v klidu spát a jak pevně doufám snad přestanete o mě šířit lživé pomluvy a nesmysly.Závěrem chci poděkovat všem soudným lidem kteří v této debatě žádali o udělení mě prostoru pro vyjádření. A pro ty ostatní: víte co mi můžete

. můj přístup na net je omezený proto tímto pro dnešek končím. Případné vážně míněné omluvy si zde vyzvednu během týdne. S přátelkým pozdravem Radek Heller